неділю, 1 липня 2018 р.

Книги, які не нудно читати влітку


Отож, мої любі, попереду ще цілих два місяці літніх канікул, а це значить, що є ще достатньо часу для відпочинку, подорожей, байдикування і, звичайно ж, для читання!
Хочу запропонувати декілька видань, а ви спробуйте знайти свою книгу!

Андрусяк, Іван. 28 днів із життя Бурундука : повісті та оповідання / І. Андрусяк ; худож. Г. Осадко. - Київ : Фонтан казок, 2017. - 215 c. : іл. - (Книжка про мене
).
Коли однокласники обзивають тебе Бурундуком та ще й насміхаються, бо ти не вмієш стрибати через козла і лазити по канату, — тоді на душі так кепсько, що ти готовий на будь-що, аби тільки довести усім, хто такий Івась Бондарук насправді. Тож хлопець, якого ніхто не сприймає всерйоз, вирішує додати собі виграшних балів в очах однокласників, заручившись допомогою… нечистої сили! Про те, на які жертви довелося піти Івасю, щоб надбати собі доморощеного дідька читайте у  повісті «8 днів з життя Бурундука». 

Дерманський, Сашко. День народження привида : казки / Сашко Дерманський ; мал. Л. Франко. - Київ : Фонтан казок, 2017. - 47 с. : іл.
На День народження до привида Сашуки Писуки прийдуть усі його гості друзі-привиди – Зловісна Марта, Гарнюня Гапуня, Балухатий Блюм, Рудий Зуб, Май Онес, і навіть Зелепонь Квартальна… В кожного буде своя історія – химерна, розбишацька, страшненька, повчальна, добра – і неодмінно весела! А ще серед гостей-привидів буде хтось маленький, з голови до ніг загорнутий у простирало, хто дуже любить смакувати ірисками. Цікаво, хто це?...


Лівін, Марк. Бабине літо / М. Лівін. - Харків : Віват, 2016. - 143 с. : іл.
Ця добра і сумна книжка розповідає про 10-літнього хлопчика Ждана, який приїхав на літо до бабусі й дідуся, бо мама з татом вирішили розлучитися. Тут машинки-паровози, футбол, збиті коліна та найкращий друг на літо — усе, що робить незабутні спогади про дитинство такими добрими й сумними. 

Попський, Ростислав. Куди відлітають риби / Р. Попський ; текст І. Малкович. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2017. - 33 с. : іл.
У казковій історії розповідається про маленьку Дівчинку, яка влітку приїхала погостювати до свого Дідуся. Там вона знайомиться з чудернацькими Іржавчиками і стає свідком казкової Ночі Великого Вітру, коли відбуваються нечувані дива... Чудові ілюстрації намалював талановитий молодий український художник Ростислав Попський.

 

Ровелл, Рейнбоу. Фанатка = Fangirl / Рейнбоу Ровелл ; пер. з англ. [С. Орлової] ; обкл. С. В. Акатьєв. - Харків : Віват, 2017. - 430 с. - (Світовий бестселер).

Головна героїня роману Кейт з головою поринула в написання фанфіку популярної серії книжок. Цього року вона вступила до коледжу, щоб вивчати літературну майстерність. На Кейт чекають нові знайомства, випробування, злети, падіння та навіть кохання! Як знайти баланс і не загубитися в цьому вирі життя?

 

Санченко, Антон. Левантійські канікули : повість / А. Санченко ; худож. В. Січкарук. - Київ : Темпора, 2014. - 311 с. : іл.

Восьмикласники Денис та Сергій під час своїх літніх канікул потрапляють на справжнє вантажне судно і йдуть у рейс «практикантами». Хлопці мали б одразу повернутися з Туреччини додому, та судно, на якому вони пливли несподівано вирушає у мандрівку Чорним, Азовським, Мармуровим, Егейським, Іонічним та Адріатичним морями. Цю акваторію і прилеглі береги, сполучені морями, колись називали Левант. Які ж пригоди чекають на друзів й чи вдасться їм потрапити назад додому? Про це у книзі.

Смейл, Голлі. Дівчина - ґік = Geek-girl / Г. Смейл ; пер. з англ. Л. Пилаєва. - Київ : Форс Україна, 2017. - 336 с.
Гаррієт Меннерс — ґік, тобто старомодна, або соціально непристосована людина. Дівчина хороша, добре навчається у школі, розуміється на усіх предметах. На відміну від найкращої подруги, Гаррієт цікавиться наукою, а не фешн-індустрією. Однак, саме їй випадає нагода стати професійною моделлю. На шляху від звичайної школярки до, можливо, обличчя модного журналу у Гаррієт буде багато перешкод. Деякі вона створить собі сама, інші з’являться від заздрощів оточуючих. Чи може людина повністю змінити своє життя?  Читайте книгу.

Стрековська-Заремба, Малгожата. Канікули з коровою, танком і злодієм / М. Стрековська-Заремба ; пер. з пол. І. Котлярської-Фесюк. - Харків : Школа, 2017. - 125 с. : іл.  
Двоє найкращих друзів Куба і Войтек докладають усіх зусиль, аби не провести канікули на селі. Та всі старання друзів були  марними, бо вони й гадки не мали, що їх чекає багато кумедних, незвичайних і шалених пригод. А крім того, «Канікули з коровою, танком і злодієм» — це історія про дуже важливі речі: слухняність та пустощі,  страх і сміливість,  про щиру та міцну дружбу.

Файн, Енн. Щоденник кота-вбивці = Diary of a killer cat / Енн Файн ; пер. з англ. Ю. В. Гордієнко ; дизайн обкл. О. В. Дзюба. - Харків : Віват, 2017. - 47 с. : іл. 
Кіт Тафі, про якого йде мова у книзі  — тварина амбітна, сповнена особистої гідності та самоповаги. Належністю до родини симпатичних хижих ссавців він не просто пишається, але й постійно користується. Для Тафі «кіт» — це найуніверсальніше у світі виправдання. «Ну добре, вiдшмагайте мене! Я принiс дохлу мишу у вашу дорогоцiнну оселю! Та я вас благаю, я ж КIТ!». Сюжет щоденника — це низка курйозних ситуацій, які відбуваються у житті домашнього улюбленця. Загалом, це справжній детектив з інтригою, напруженою кульмінацією і несподіваною розв’язкою.

Чекаю на зустріч у бібліотеці))

Немає коментарів:

Дописати коментар