середу, 22 лютого 2017 р.

Дитячі світи "Світу дитини"


  У читальному залі - дивовижна книжкова інсталяція! Що ж сьогодні відбуватиметься в бібліотеці? І чому ці видання стоять на підлозі? А тому, що саме в такий спосіб кожна дитина робить свої перші кроки. А у нас  презентуватимуть перші номери оновленого журналу «Світ дитини» - дитячого літературно-мистецького часопису, на якому зростало не одне покоління українців.


 Історію видавництва й часопису розповіла дітям бібліотекар Катерина Сухоребська. Представляли ж видання незрівнянні Юрій Мисак, письменниця Оксана Думанська та ілюстратор Аліна Кіндяк.


Юрій Мисак розповів про свою місію головного редактора та творчі плани на майбутнє. Видавці зберегли головні рубрики з минулого, але додали й нові, приміром, "Світ кіно" та "Світ музики".  


Знана письменниця й редактор Оксана Думанська наголосила на тому, що «Світик» (як його з любов'ю називають діти) впродовж свого життя, не зважаючи ні на що, був поза радянською ідеологією. Він виконував важливу роль і на Західних Українських Землях, і в діаспорі. Тепер вона рада бачити його з оновленими темами, ідеями та ілюстраціями. 


Художниця Аліна Кіндяк поділилася тим, що малювати її надихають саме діти. Вона спостерігає за ними і малює. Тобто персонажі, яких ми бачимо на обкладинці й на сторінках журналу - не вигадані. Ймовірно що наші читачі в наступних номерах можуть побачити і власні личка!


Звичайно ж, на презентацію діти чекали й підготувалися  - кожна команда представила власноруч оформлений номер журналу та розповіла, як працювала над його випуском. 




Діти самі стали редакторами, ілюстраторами, дописувачами. Хтось придумав казку, хтось - склав загадку чи скоромовку. Хлопці навіть розробили кросворд, або, як ще кажуть, хрестиківку, та запропонували розгадати його пану Юрію. 


А обкладинки до їхніх, вже весняних, номерів  юним видавцям допомогли оформити сама художниця та ілюстратор Аліна Кіндяк та улюблена бібліотекар Надія Кметь. 




Тому ще більше наснаги ми бажаємо нашому кольоровому "Світику", і будемо й надалі всіляко йому сприяти й допомагати, бо саме завдяки таким виданням діти виростають справжніми українцями!




Немає коментарів:

Дописати коментар