16 березня 2017 р.

20 березня - обласний День дитячого читання

У бібліотеках Львівщини вже стало доброю традицією 20 березня проводити обласний День дитячого читання.

2017 рік ювілейний для Євгена Пилиповича Гуцала – 80 років від дня народження. Він – один із найталановитіших українських письменників XX століття, лауреат премій: імені Т. Шевченка, Ю. Яновського та Міжнародної фундації Антоновичів, автор більш як сорока прозових та поетичних книжок.
Пропонуємо в цей день провести голосні читання твору, де розкриваються одвічні поняття: добро і зло, милосердя і жорстокість, над якими замислюється кожна людина. Доброта у кожної людини асоціюється з любов’ю, щирістю, чуйністю, а зло – з жорстокістю, жадністю, бездуховністю. А ще розкривається справжня турбота про природу.
Саме таким є оповідання «Сім’я дикої качки», яке можна і треба читати в бібліотеках, школах, дитячих садочках, на місцевому радіо та телебаченні. До участі в Дні читання залучайте відомих людей вашого району, міста чи села, представників влади, письменників, вчителів, батьків. У роботі з книгою Євгена Гуцала радимо не робити вікових обмежень, щоб усі, хто любить читати, могли взяти участь.

А також чекаємо від вас цікавої інформації та фотозвітів про проведення обласного Дня дитячого читання у Ваших бібліотеках, які будуть висвітлені на нашому блозі.

Немає коментарів:

Дописати коментар