«Яскраві канікули» з книгою

30 жовтня з 11.00 до 13.00 год. наша бібліотека спільно з управлінням сім’ї, молоді та спорту Львівської міської ради проводила літературно-ігрову програму «Мандрівка книжковою країною», приурочену до шкільних канікул. Захід проходив у межах соціальної кампанії «Добрі справи», спрямованої на змістовне проведення вільного часу дітей із малозабезпечених сімей, та акції «Яскраві канікули».

Нашими гостями того дня були діти із багатодітних та малозабезпечених родин. Перед початком літературно-ігрової програми працівники молодшого відділу та відділу масової роботи провели бібліотечний урок-екскурсію «Цікаві речі в бібліотеці» для маленьких відвідувачів. А потім почалося найцікавіше.

Для трошки старших діток у читальному залі бібліотекар Валентина Шевченко проводила бібліографічну гру «Де сховалась таємниця?» за енциклопедіями та довідковою літературою. Потім хлопці і дівчата захопились грою у лото. А в той час на відділі обслуговування дошкільників та учнів 1 – 4 класів найменші читачі переглядали цікаві й гарно ілюстровані книжки, пробували свої сили у мистецтві орігамі, але найцікавіше було попереду – мандрівка у світ казкових героїв разом з бібліотекарями Дарією Іваницькою та Юлією Соколовою, які спочатку показали ляльковий спектакль «Колобок», а потім заохотили малечу й самим спробувати себе у якості акторів, провівши цікаві майстер-класи «Як стати артистом», «Як стати чарівником», «Як стати принцесою». Гра у ляльковий театр надзвичайно сподобалася і дорослим, і дітям. Не менш захоплюючим заняттям було виготовлення квітів із осіннього листя. Майстер-клас із цього мистецтва провела наша волонтерка – студентка ЛНУ м. І. Франка Маряна Кулинич.

Чи не найприємнішим акордом зустрічі у бібліотеці стало вручення подарунків нашим маленьким гостям, які, уважно роздивившись вміст пакетів, залюбки фотографувалися на згадку про час, з приємністю і користю проведений у бібліотеці.

Цей день «Яскравих канікул» таки справді був яскравим! Залишається побажати нашим читачам і усім школярам незабутніх вражень впродовж усіх канікул!

Екскурсія «Цікаві речі в бібліотеці»Валентина Шевченко проводить бібліографічну гру «Де сховалась таємниця?»Хлопці і дівчата захопились грою у лотоНайменші читачі переглядають цікаві й гарно ілюстровані книжкиМайстер-клас від Юлії Соколової та Дарії Іваницької «Як стати артистом»Юні акториМайстер-клас із виготовлення квітів з осіннього листя проводить Мар’яна КулиничЩо там усередині?Фото на згадку