Як пустомитівські дітлахи про Олександра Зімбу книжку писали...

Напевно, невипадково наш перший виїзд у цьому році у рамках партнерського проекту "Бібліотека Малого Лева" відбувся саме 3 березня, у Міжнародний день письменника. 

Протягом минулого року проект набув такої популярності і мав такий успіх, що ми вирішили не лише продовжувати його й у цьому році, але розширити межі - тепер ми виїжджатимемо у районні та сільські бібліотеки Львівщини не лише з Видавництвом Старого Лева, але й з іншими львівськими видавництвами та письменниками, які видали у них свої книги.

Першим не "старлевівським" автором став наш вірний друг - письменник Олександр Зімба, який створив власне видавництво "Вісім лапок" і уже написав 22 книжки для дітей про веселі пригоди песика Бровка і котика Мурчика. Вчора з цими веселими тваринками мали змогу познайомитися дітлахи Пустомит та села Малечковичі.

Приїхавши трохи скоріше призначеного часу, ми були неймовірно вражені, що маленька затишна зала Пустомитівської районної дитячої бібліотеки прикрашена мурчиками-бровками. Дітки зробили стінгазету, куди вклеїли свої фотографії з домашніми улюбленцями,

 а також виготовили весняне деревце, на якому висіли м'які іграшки (котики й песики), любовно пошити дитячими ручками.

Але найбільшим сюрпризом для Олександра Зімби став фотоальбом, який теж виготовили діти. Це своєрідна історія успіху (в основному спортивних досягнень) пана Олександра. 

У своїх творчих фантазіях діти поставили його на перше місце п'єдесталу і посадили на коня. Як з'ясувалося, вони вгадали - Олександр Зімба і на коні їздив...

Коли ж розпочалася зустріч, то другокласники ЗОШ №1 1-3 ступеня разом з вчителькою Людмилою Олександрівною подарували нам стільки позитивних емоцій і радості спілкування, що їх вистачить до наступної поїздки. 

Олександр Зімба не лише розповідав про себе, про те, як почав писати і хто став прототипами героїв книжок про Бровка і Мурчика, 

але й показав відеозапис виступу юних співаків з піснями на його тексти.

 Дітлахи, щоб зекономити час, заздалегідь підготували свої запитання до письменника і поклали їх у шкатулку. 

Олександр Іванович давав вичерпні відповіді, жартував і навіть підкидав дітлахів до стелі. 

Дитячій радості не було меж.

У селі Малечковичі, де у школі навчаються лише 20 учнів, на зустріч з письменником діти прийшли з батьками

 і навіть був песик, щоправда його звуть Чарлі,

але його сміливо можна зарахувати до Бровчик-клубу. Дітки, як і в Пустомитах, захоплено слухали розповідь Олександра Зімби про шлях від спорту до письменницької праці, і просили приїжджати ще. 

Звісно, такі поїздки будуть продовжуватися, адже це так важливо - дарувати дітям можливість спілкуватися з "живими" письменниками і популяризувати книги, піднімаючи престиж читання.