Як профспілки України право народу на гідне життя відстоюють...

Як профспілки України право народу на гідне життя відстоюють...

6 липня потужний десант представників провспілок з усієї України прибув до Києва, аби висловити свій протест проти драконівських цін на газ та інші комунальні послуги і проти зубожіння населення. 

Пішки від вокзалу до Національного університету ім. Т.Шевченка, де збиралися усі учасники мітингу. 

Потім, колоною, яка розтягнулася, певно, метрів на 500-700, рушили до Кабінету міністрів, а відтак і до Верховної Ради України. 

Коли йшли ранковими вулицями, дехто із перехожих, читаючи плакати і лозунги, які несли мітингарі, схвально кивали головами і примовляли: "Молодці! Давно пора! Не можна мовчати!" (Щоправда, російською мовою((().

Біля Верховної Ради чимало охочих мало нагоду висловитися. Згодом до народу вийшов лідер Радикальної партії Олег Ляшко і запевнив, що підтримуватиме вимоги мітингарів і відстоюватиме інтереси народу у парламенті.

Три години промов, закликів, щирого обурення, криків "Ганьба!" і "Слава Україні!",

а на завершення виступив представник профспілок України у Верховній Раді, зачитав звернення до Прем'єр-міністра Гройсмана і висунув йому ультиматум - протягом десяти днів розглянути вимоги народу України і прийняти конкретні міри, які б забезпечили платникам податків гідне життя. Якщо ж ніяких дій з боку Уряду не буде, профспілки України обіцяють вивести народ на всеукраїнський страйк.

"Європейським цінам - європейські зарплати!" - під таким гаслом пройшов багатотисячний мітинг представників профспілок перед стінами Верховної Ради України.

Як учаник поїздки до Києва від профспілок Львівщини, можу зробити певні висновки:

- надто далекі наші державні мужі від народу, оскільки ніхто з них не зволив вийти до мітингарів, крім Олега Ляшка, чи бодай прислати свого представника;

- народ України просто не має права мовчати, безмовно терплячи знущання над собою з боку можновладців;

- чи буде результат, дізнаємося уже незабаром.

 "Борітеся! Поборете!"