Свіжий подих вітру з Даугави

Зображення для новини 'Свіжий подих вітру з Даугави'

Сьогодні, у Міжнародний день театру, прем'єрою вистави "Вій, вітрику!" літературного театру "Маска" у нашій бібліотеці відбулося закриття Всеукраїнського тижня дитячого читання.

Сценічне втілення п'єса Яніса Райніса бачила на світових підмостках неодноразово, але наших глядачів вразила щирість юних акторів і неабияка професійність та майстерність перевтілення.

Історія зрадженого кохання, підступності і благородства ніколи не втратить своєї актуальності. Коли ж досить складні ролі у драматичній постановці грають підлітки, то це справді вражає. В одного з персонажів - маму головних героїнь - перевтілилася керівник театру "Маска" Юлія Соколова, яка уже 10 років очолює цей талановитий колектив.

Після вистави своїми враженнями поділилися шанувальники "Маски" і батьки юних акторів.

Усі відзначили високу майстерність і щирість виконання, усі дякували бібліотеці і керівникові театру за працю, яку вкладають у дітей, передаючи їм свої уміння. 

На завершення Юлія Соколова вручила усім учасникам вистави грамоти нашої бібліотеки за активну участь у проведенні Всеукраїнського тижня дитячого читання і з нагоди 10-річчя театру "Маска" та 75-річчя Львівської обласної бібліотеки для дітей.

А ще кожен з юних акторів почув про себе тепло слово і похвалу від свого керівника. Ми ж, глядачі, з нетерпінням чекатимемо нових постановок літературного театру "Маска".