Птахи серед книг

11 квітня у нашій бібліотеці відбулася зустріч із працівниками міського дитячого еколого-культурного центру, присвячена Міжнародному дню птахів. Директор центру Ігор Антахович та заввідділом тварин Віктор Червоний привезли на зустріч з маленькими читачами деяких із своїх пернатих вихованців, а саме – диких птахів, які водяться у Львівській області.

Вусата синиця, чижики, щиглики, шпак, дрізд, снігур, зеленяк, зяблик, сойка стали об’єктом особливої уваги юних відвідувачів бібліотеки – учнів середніх шкіл №№8 та 24. Діти довідалися багато нового й цікавого про пернатих друзів, задавали багато запитань і розповідали власні історії, пов’язані з птахами, і вірші, присвячені їм. Зокрема, одна дівчинка запитала: «Я уже давно мрію мати вдома пташку, але батьки мені не дозволяють. Що мені робити? Самій зловити чи що?» На це Віктор Червоний відповів, що диких птахів не можна ловити, для цього є домашні птахи – канарки, папужки, яких можна придбати у зоомагазині. «Птахів треба охороняти, любити, а в зимовий період підгодовувати, - сказав пан Віктор. - Щоб залучати птахів у сади і парки, потрібно виготовляти гніздівні. Якщо ви хочете підгодовувати птахів, залишаючи корм на балконі, то знайте, що до вас прилетять не всі птахи, а лише горобці, синиці і голуби. Якщо ж пташка в неволі прожила зиму, вона втрачає інстинкт самозбереження, тому її випускати уже не бажано, бо вона загине».

Цей рік в Україні оголошено Роком одуда, а у школах було проведено конкурс на кращий малюнок цієї пташки. Віктор Червоний показав два малюнки, які стали переможцями цього конкурсу, а читальний зал, де проводилася зустріч, прикрашали малюнки читачів бібліотеки.