Де і як завантажити електронні підручники?

       Електронні версії шкільних підручників можна знайти і завантажити в багатьох місцях Інтернету, але будьте уважні, так як здебільшого посилання будуть непрямими, заплутаними або навіть шкідливими.

       В нашому вебліографічному списку підібрані найкращі безпечні сайти з підручниками, більшість файлів з яких доступні для прямого завантаження в форматах DjVu и PDF.

     Для перегляду підручників на пристроях з операційною системою Android рекомендується використовувати програму EBookDroid. Сайти активно змінюються і якщо не виходить знайти або  завантажити підручник з одного сайту, то спробуйте на іншому .

 http://ua.lokando.com/ репозитарій навчального контенту. Інтернет-портал, що надає доступ до електронних навчальних матеріалів: підручників за держзамовленням, конспектів уроків, презентацій, вправ, матеріалів для інтерактивної дошки.
http://pidruchnyk.com.ua/  на сайті зібрані шкільні підручники для учнів молодших класів, а також для старшокласників. Тут ви можете в ознайомлювальних цілях абсолютно безкоштовно переглянути онлайн підручник з будь якого шкільного предмету.
http://schoolbooks.org.ua/ На цьому сайті можна безкоштовно завантажити шкільні підручники українською мовою.
http://pidruchniki.net/ безкоштовне завантаження підручників 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, методичні матеріали, посібники та матеріали для підготовки до ЗНО.
http://narodna-osvita.com.ua/ презентації, підручники 1 - 11 класи, готові домашні завдання, підготовка до ЗНО, готові уроки та ще багато іншої корисної інформації ви знайдете на цьому сайті.
http://www.geneza.ua/ сайт видавництва «Генеза». Тут ви знайдете безкоштовні електронні версії підручників для 5-класу за новою програмою.
http://testosvit.com/ на сайті можна завантажити  підручники, готові домашні завдання, а також безкоштовно замовити оцифрування будь-якого підручника, посібника чи довідника.
http://portfel.at.ua/ безкоштовне завантаження шкільних підручників, ГДЗ, словників, літератури на допомогу вчителю і вихователю.
http://4book.org/ на сайті представлені підручники, онлайн-підручники, готові домашні завдання, реферати, твори, біографії та багато іншої шкільної літератури.
http://shkola.yccat.com/ Електронна бібліотека шкільних підручників. Ресурс створений з метою зібрати і систематизувати підручники і навчальні матеріали шкільних програм навчальних закладів України, та зробити їх доступними для всіх бажаючих

Авторські права:

Згідно із Конституцією та Законом України «Про освіту», КОЖЕН громадянин держави має право на освіту, і держава зобов’язується це право забезпечити.

Саме тому доступ до усіх підручників, рекомендованих Міністерством освіти, жодним чином не може обмежуватись.

Підручники є Публічним Надбанням. Більшість підручників виготовлено за рахунок Державного Бюджету України, тобто їх автори та власники друкарень отримали відповідну плату за свій труд, про що також зазначається в підручнику.  Їх продаж заборонено!!!