Ніч у бібліотеці? Це казково, чарівно, весело і пізнавально!

Ніч з 26 на 27 квітня для 37-ми учнів 5-6 класів шкіл з польською мовою навчання (приїхали діти з Мостиськ і Стрільчиць, а також учні львівських шкіл №10 і 24) була незабутньою, адже вони провели її у... нашій бібліотеці. Публічна бібліотека міста Вроцлав, Львівська обласна бібліотека для дітей разом з Генеральним Консульством республіки Польща у Львові зорганізували уже другу міжнародну акцію "Чарівна ніч в бібліотеці!" для дітей, що навчаються в школах з польською мовою навчання. Вони брали участь у творчих майстернях – майстер-класах -  з танцювальної, художньої і літературної майстерності, які для них провели: польська письменниця Ізабелла Клебанська, автор і художник Богдан Бутенко, майстер детективу Марек Краєвський, а також бібліотекарі Львова і Вроцлава.

Цікаво, що письменниця Ізабелла Клебанська вчила дітей… танцювати, а майстер ретро-детективу Марек Краєвський, як філолог-класик, розбирав із ними латинські написи на площі Ринок.

А от коли уже завершилися майстер-класи і усі зібралися у читальному залі, аби переглянути фільм, раптом зникло світло. Почалася паніка. Але слід віддати належне волонтерам, які зуміли опанувати ситуацію і переконати дітей лягати спати раніше запланованого часу. Виявляється, сталася якась аварія на підстанції і на півгодини світло зникло в усьому центрі (бібліотека знаходиться на вулиці Винниченка, 1). Коли уже всі були готові до відпочинку, світло з’явилося. Фільм подивилися, після чого втомлені, але неймовірно щасливі й збагачені новими враженнями, емоціями, знаннями й знайомствами, діти лягли спати.

Танцювальний майстер-клас від Ізабелли КлебанськоїВчимося малювати разом з Богданом БутенкомРозкриваємо таємниці латинських написів на площі Ринок з Мареком КраєвськимПора й спати…