Літня майстерня Леопольда Левицького

Програма:

23 червня (понеділок)

«Де живуть експонати»: інтерактивна екскурсія з музеєзнавства, під час якої учасники в ігровій формі будуть вивчати класифікації музеїв та визначати, у якому з них можуть зберігатися різні експонати – від картини до... бактерії.

Майстер-клас «Гравюра на картоні»: з допомогою картону, джгута, паперу і ножиць учасники самостійно створюватимуть авторську композицію та гравюрну форму, із якої на друкарському пресі будуть робити відбиток на папері.

24 червня (вівторок)

«Оживи казку»: літературно-мистецьке заняття, у рамках якого учасники повинні будуть підібрати твори з експозиції музею, які могли б стати ілюстраціями для казки, яку отримає кожен з відвідувачів, а також створити власну ілюстрацію до цієї розповіді. 

Майстер-клас «Квілінг зі шкіри»: створюємо прикрасу для себе чи своїх близьких за допомогою шкіри і клею.

25 червня (середа)

«Мова кольорова»: інтерактивна екскурсія з кольорознавства, під час якої будемо говорити з учасниками про значення кольору в мистецтві, про його сприйняття митцями різних епох та про асоціації і емоції, які викликають кольори під час споглядання того чи іншого мистецького твору.

Майстер-клас «Кольорова монотипія» (керівник – Андрій Майовець): застосовуючи знання, набуті під час екскурсії, учасники під керівництвом художника-графіка за допомогою скла, валика та кольорових фарб будуть створювати власні різнобарвні монотипії (твори, що поєднують особливості графіки та живопису).

26 червня (четвер)

«Моя власна мистецька казка»: літературно-мистецьке заняття, у рамках якого учасники на матеріалі підібраних творів з музейної експозиції повинні будуть скласти власну казку та презентувати її групі.

Майстер-клас «Холодний батік»: за допомогою пензля, фарб і резерву учасники будуть створювати кольорове панно на тканині за мотивами “квіткової” листівки Л. Левицького.

27 червня (п’ятниця)

«Художня мова плаката»: екскурсія на Виставці плаката за мотивами творів Леопольда Левицького: будемо аналізувати плакати, шукати в експозиції картини, на матеріалі яких їх розроблено, говорити про особливості створення плакатів та підготуємо власну рекламну афішу для Музею Леопольда Левицького.

Майстер-клас «Абстракція за мотивами кольорової композиції Л. Левицького»: під час майстер-класу учасники за мотивами кольорових композицій Л. Левицького створюватимуть власну абстрактну композицію, у якій зможуть відобразити свої почуття, настрій чи, наприклад, улюблену мелодію.