"Літературний десант" на Мостищині

"Літературний десант" продовжує свої рейди у віддалені села Львівської області. 19 травня із письменницею Оксаною Сайко нас зустрічали на батьківщині Богдана-Ігоря Антонича - у селі Бортятин, потім нас чекали читачі у селі Довгомостиська, а завершили творчі зустрічі "...десанту" у селі Берегове.

Оскільки 19 травня - Міжнародний день вишиванки, то читачі на зустрічі прийшли святково вбрані - у вишиванках і з гарним настроєм.

Оксана Сайко розповідала про свої перші проби пера в одинадцятирічному віці, про кумедні і сумні ситуації, які пам'ятає зі шкільних років і які лягли в основу її оповідань з книги "Новенька та інші історії".

 Про питання вибору і здійснення своєї мрії, а також про старі забуті книги Оксана Сайко написала у книзі "Кав'ярня на розі". Книга "До сивих гір", яка вийшла торік у видавництві "Піраміда", піднімає проблеми людей, які чимось вирізняються із нашого суспільства, є "не такими", але саме своєю "інакшістю" вони й цікаві. 

Після зустрічі з читачами у Бортятині ми відвідали музей Богдана-Ігоря Антонича.

У Довгомостиськах нас теж чекали читачі у вишиванках,

теж уважно слухали розповідь Оксани Сайко, 

а потім залюбки фотографувалися з нею.

У Берегово перед початком зустрічі працівники тамтешньої бібліотеки розповіли, що сьогодні у їхньому селі відбувалося багато заходів, присвячених Дню вишиванки, у яких брали участь і школярі. Але це не завадило їм прийти на зустріч з Оксаною Сайко.

 Фото- і автограф-сесія завершила насичений подіями, враженнями і новими знайомствами день.