Літературна мама Петрика П’яточкіна і Капітошки в гостях у наших читачів

15 листопада, коли відома дитяча письменниця Наталя Гузєєва завітала в гості до читачів Львівської обласної бібліотеки для дітей, у читальному залі було особливо людно і гамірно. Адже, крім безпосереднього спілкування із літературною мамою Петрика Пяточкіна, Оленки, Капітошки та багатьох інших з дитинства улюблених героїв захоплюючих книг та мультфільмів, учні середніх спеціалізованих шкіл №№8 та 24 провели літературну гру за найпопулярнішими творами Наталії Гузєєвої. Учні спеціалізованої німецької школи № 8 задавали запитання пані Наталі німецькою мовою, а вона німецькою ж відповідала. А також відкрила таємницю, що уже майже перекладено на німецьку і готується до видання її книга про Петрика Пяточкіна. І це не випадково, адже її донька, героїня книги «Жила собі Оленка» - Олена – зараз живе у Німеччині. Відкриттям і несподіванкою для усіх став цікавий факт: в дитинстві Оленка дружила із майбутньою зіркою українською естради Настею Каменських, яка теж стала прообразом Насті – подруги літературної Оленки.

Письменницю буквально засипали запитаннями, а один хлопчина навіть запропонував пані Наталі написати продовження пригод Петрика Пяточкіна, але вже у Львові. Ця ідея їй дуже сподобалася. Відповідаючи на запитання що надихнуло її написати про Пяточкіна і Оленку, пані Наталя відповіла: «Любов – до дітей, до дитинства, до моєї доньки… А друзі у моїх героїв є тому, що без них життя – не життя…».

Численні журналісти з львівських газет, радіо і телебачення брали інтервю не лише у нашої гості Наталі Гузєєвої, але й у маленьких шанувальників її творчості.

Наприкінці зустрічі Наталя Гузєєва подарувала бібліотеці свої книжки «Жила собі Оленка» та «Я тебе дуже люблю» і сказала: «Я сьогодні дуже щаслива, бо нарешті знайшла відповідь на своє ж запитання: чому я, самотня, сиджу вдома і щось пишу, замість того, щоб проводити час із друзями? Я це роблю заради того, щоб бачити нині ваші усмішки».

Учні львівських шкіл №№ 8 та 24 грають у захопливу літературну гру за творами Наталії ГузєєвоїУчні львівських шкіл №№ 8 та 24 грають у захопливу літературну гру за творами Наталії ГузєєвоїНаша гостя Наталя ГузєєваЖурналісти беруть інтерв’ю у відомої дитячої письменниці…і у юних шанувальників її творчості…і у юних шанувальників її творчостіАвтографи і фото на пам’ятьАвтографи і фото на пам’ять