"Гарячий" початок Дитячого форуму-2016 у нашій бібліотеці

Так давно очікуваний і анонсований Дитячий форум-2016 сьогодні стартував! На різних майданчиках міста, а особливо у Палаці мистецтв, відбувається стільки усього цікавого, що справжнім книгоманам важко визначитися, на які події варто піти в першу чергу. Але наші читачі вибір зробили вже давно - звісно, вони ідуть на зустрічі і презентації, які відбуваються у нашій бібліотеці.

Перший день роботи Форуму у нас видався "гарячим". Розпочала читацький марафон запальна і завжди усміхнена київська письменниця Євгенія Пірог,

 яка не лише презентувала свою книжку "Сумка мами кенгуру", але й провела своєрідний майстер-клас з оригамі. 

Другий гість, який завітав до нас - письменник Жак Жаб'є (Олег Жовтанецький), 

- презентував свою книжку "Баранцеві сниться лука". І завітав не сам, а з дружиною Надією Чубою, двома чудовими дітлахами і другом Олегом Онещаком - актором Львівського театру ім. Леся Курбаса, який є керівником дитячої театральної студії "Золотий клубок".

 Презентація перетворилася на цікаве, веселе дійство, у якому були задіяні і наші читачі - першокласники школи Святої Софії, - адже вони не лише прочитали книгу Жака Жаб'є, але й вивчили віршики з неї напам'ять. 

Усіх діток автор пригощав печивом-баранцями, а бібліотека подарувала паперових баранчиків.

Для більш дорослих - дев'ятикласників гімназії "Галицької" - 

молодий автор і видавець Тарас Шило з сестрою Марією презентував свою книгу "Літак в небі" і сімейне видавництво "Круговерть". 

Мова йшла про те, як виникла ідея створення нового видавництва, як писалася перша книга, які труднощі й перепони ставали на шляху до здійснення мрії, і як ці перепони долалися. 

А от відома письменниця і журналістка Галина Вдовиченко,

 на зустріч з якою до нашої бібліотеки прийшли найкращі читачі з усіх областей України,

розповідала про секрети журналістики і письменницького ремесла, радила, наводила приклади, розпитувала дітей про їхні бібліотеки і читацький досвід... 

Зустріч була настільки цікавою, змістовною і корисною, що найкращі читачі довго не відпускали улюблену письменницю, засипавши її запитаннями, а потім ще фотографувалися і брали автографи.

Фотограф Віталій Грабар 

провів майстер-клас з фотографування і оброблення фотографій, спробувавши у відведений час навчити дітей "привезти додому не 5 тисяч, а 5 якісних фотографій" і порівняв фотографування зі спортом.

 "Далеко не завжди той фотограф, який робить дуже гарні студійні фотографії, вміє так само гарно робити пейзажну чи репортажну зйомку і навпаки", - зазначив Віталій Грабар.

За перший день роботи Дитячого форуму-2016 наші читачі отримали стільки вражень, корисних порад і позитивних емоцій, що їх вистачило б надовго, але ж попереду ще три дні читацького марафону!