"Домашня" Ніч у бібліотеці

Ми, бібліотекарі, уже звикли до свого професійного свята - Всеукраїнського дня бібліотек - робити нашим читачам приємні сюрпризи. Цей рік не став винятком. Напередодні нашого свята, 29 вересня, ми влаштували для них Ніч у бібліотеці під назвою "Будь як вдома!" Наші читачі прийшли із домашніми капцями й улюбленими іграшками, переодягнулися у піжами і справді почувалися, як вдома, адже бібліотека на цей вечір перетворилася на затишну квартиру. "Великий" читальний зал став "кухнею", де хазяйнували бібліотекарі у фартушках на чолі з Валентиною Шевченко. 

Тут відбувалася цікава вікторина, потім - майстер-клас. Крім паперового яблучка-листівки, наші читачі декорували і печиво.

Абонемент 5-9 класів став "вітальнею".

Тут Юлія Соколова знайомила наших читачів з етикетом - як правильно поводитися за столом, як його сервірувати. 

Поетичне чаювання занурило усіх у прекрасний світ поезії - діти читали вірші про осінь, які перед тим дістали із вази.

"Молодший" читальний зал турботливими руками бібліотекарів був перетворений на затишну "спальню": велике ліжко, нічна лампа, стелажі із книгами, багато м'яких іграшок - ну чим не домашня обстановка?

Почитавши "перед сном", наші найменші читачі під керівництвом одягнутих у піжами Катерини Сухоребської та Ірини Пігури виготовляли з паперу домашні капці.

 І на завершення у "домашньому кінозалі" дивилися мультфільм. 

Нашим читачам було так цікаво, що вони з неохотою покидали бібліотеку. Логічне запитання: навіщо іти з цього затишного "дому", адже тут є все, аби і справді почуватися у родинному домашньому затишку.

До слова, того вечора не спали не лише у нашій бібліотеці. Акцію "Будь як вдома!" підтримали також наукова бібліотека ЛНУ ім. Івана Франка та науково-технічна бібліотека НУ "Львівська політехніка". Але там були більш дорослі заходи. І це уже зовсім інша історія...