четвер, 9 лютого 2017 р.

Book Of The Week 2017: найпопулярніші книжки січня



 Розпочався новий рік, а разом із ним - і новий проект. Не для малюків, а саме для юнаків та дівчат в перехідному, особливому й трохи незрозумілому віці. Так, підліток – це особлива людина. І де б він не мешкав – в Україні, Польщі чи Литві – перебуває у постійних пошуках себе. В цей період хтось із підлітків визначає свої цілі в житті (принаймні, робить перші спроби), починає захоплюватися філософією, прагне більше дізнатися про протилежну стать. Також - це період соціалізації і стрімкого розумового розвитку. В цей час як ніколи правдивим, чуйним, і при цьому – ненав'язливим, помічником в такій справі буде саме книжка.
 «Book of the week» – це ресурс, який містить найкращу літературу для підлітків за рейтингом читачів та бібліотекарів трьох країн – України, Литви та Польщі. Вони подають по одній книжці щотижня. Обирайте, знайомтесь, читайте та легко і з впевненістю переходьте усі життєві етапи. Із книжкою в руках, звичайно ж:)
  Отже, лідером січня в Україні серед читачів  Львівської обласної бібліотеки для дітей став гостросюжетний історичний роман Володимира Рутківського "Джури". Дія відбувається за козацьких часів у 15 столітті, та головними героями є не козацькі ватажки, а хлопці, які стали джурами відомого козака на прізвисько Швайка. Цього козака люто ненавидять і бояться вороги, бо він, наче та швайка, постійно завдає їм клопоту. На початку здається, що Швайка – легенда, недосяжна і таємнича, але швидко переконуєшся, що насправді він теж людина з плоті і крові, досить молодий, але розумний, сміливий і дуже вправний у бойових мистецтвах. "Дуже гарна пригодницька історія дорослішання, написана на історичній основі. На мою думку,  - каже українська письменниця, журналіст та науковець Наталія Дев'ятко, - це один з найкращих сучасних творів, які виховують молодь як щирих громадян нашої держави. І я радію, знаючи, що в мене попереду ще три великі книги, у які можна поринути з головою."
 У Литві (за інформацією Публічної бібліотеки ім. Йонаса Ланкутіса м. Гаргждай Клайпедського району) лідером місяця став світовий бестселер "Щоденник слабака" Джеффа Кінні. У ньому йдеться про пригоди двох товаришів – школярів Ґреґа Геффлі й Роулі Джефферсона. Ґреґ схиблений на комп’ютерних іграх і постійно потрапляє в неприємності. Нині серія щоденників Ґреґа нараховує вісім книжок, також дві книжки («Слабак: зроби себе сам» і «Слабак: кінощоденник») вийшли поза серією. Починався зірковий шлях «слабака» з онлайн-коміксів Джефа Кіні (Jeff Kinney), які він почав публікувати у 2004 році. Перша книжка побачила світ 2007-го. Книжка відразу стала бестселером. Ще в онлайн-версії її щодня читало понад 70 тисяч дітлахів по всьому світі. Три книжки екранізовано. На сьогодні видано понад 75 млн примірників «Щоденника слабака» на 41 різній мові.
  А серед польських підлітків читачів Публічної бібліотеки округу Віланов найпопулярнішою книжкою січня став роман Джона Гріна "Численні Катерини". Джон Майкл Ґрін — американський письменник, котрий пише молодіжні романи, також він відео-блогер на YouTube. Про кого ж його роман? Вундеркінда Коліна одна за одною покидають дівчата, причому їх усіх звуть Катеринами. Що ж робити генію-невдасі в такій ситуації? Скласти формулу кохання і розрахувати момент наступного розставання, звичайно! Разом зі своїм найкращим другом Хасаном він вирушає в незабутню подорож, у якій він зрозуміє, що не все в цьому житті можна передбачити. Щоб стати щасливим, Колін буде боротися, закохуватися, розчаровуватися та відкривати таємницю численних Катерин. Цікаво, правда ж?
  Тому, мої любі майже дорослі, запрошую вас до бібліотеки, щоб знайти найкращих друзів та найкращі книжки! Або ж – два в одному.



Читайте ще
Кумири з книжок для майже дорослих

Немає коментарів:

Дописати коментар