Бібліотерапія Броніслави Парузель

Броніслава ВОЗНІЧКА-ПАРУЗЕЛЬ

            Професор Інституту Наукової інформації і бібліології  та Університету Миколая Коперніка в Торуні. Член IRA, Польського бібліологічного товариста, Польського бібліотерапевтичного товариства, Наукового товариства в Торуні. Професор, доктор гуманітарних наук.

                Основна діяльність – викладацька, професор Університету Миколая Коперніка, та  Інституту Наукової інформації і бібліології Університету Миколая Коперніка в Торуні як експерт Акредитаційної комісії університету. Автор 5 книг і понад 90 науковий статей з історії книги ХІХ століття, бібліотечного та інформаційного обслуговування неповносправних користувачів бібліотек, а також бібліотерапії та читання. Статті опубліковано в наукових і фахових виданнях, в т.ч. 18 видано в іноземних виданнях англійською мовою.

                Читала лекції у рамках програми Еразм/Сократ в Амстердамі, Анкарі, Вільнюсі, як референт брала участь в численних наукових конференціях загальнопольського і міжнародного рівня.

                Нагороджена медалями Комісії національної освіти, Польського педагогічного товариства, отримала 7 нагород Ректора Університету Миколая Коперніка за наукову діяльність.