Бібліотека знаходить друзів!

В нас з’явились нові друзі – Центр  вивчення української мови у селищі Сьвйонткі, Польща!

Познайомив нас  міжнародний он-лайн – конкурс «Що ти знаєш про великого  українського поета?», проведений нашою бібліотекою до ювілею Т. Шевченка.

Діти з багатьох міст Польщі брали участь у конкурсі, але учні саме Центру вивчення української мови селища Сьвйонткі, посіли перші місця, це  Нестор Корнас та Наталя Смут. Керівник цього осередку Петро Табака, розповідає :

- Ми є одним з Центрів вивчення української мови на території Польщі. У нашому Центрі навчаються 7 дітей 2-класу початкової школи, та 3 класу гімназії. Я працюю викладачем української мови, ще у Центрі Доброго Міста. У Центрі м. Добре Місто вивчають українську мову 11 учнів початкової школи та гімназії. На заняттях вивчаємо абетку, літературу, культуру, географію та історію України. Центри організовані для дітей української меншини у Польщі. Під час занять ми готуємо різні культурні заходи, наприклад вертеп, готуємось до конкурсів малюнків, декламації, пісень, театральних вистав, що відбуваються у Польщі. Одним з останніх заходів у якому ми брали участь був концерт з нагоди 200-ліття Т. Шевченка, що відбувся у церкві св. Миколая м. Доброго Міста. Діти декламували вірші Т.Шевченка, та співали пісні на його вірші.

На фото переможці міжнародного он-лайн конкурсу. Та фрагменти виступу у церкві св.. Миколая