Бібліотечні сутінки. Повнокнижжя

Бібліотечні сутінки. Повнокнижжя

З чого починається літо? У нас - з бібліотечних сутінків! Цього разу вони називалися "Львів у стилі фентезі".

Ще задовго до визначеного часу на нашу "сутінкову вечірку" почали сходитися читачі.

 І ось - повний читальний зал, а на дворі - сутеніє...

 Привітати гостей вилетів дух директора бібліотеки, який намагався налякати юних шанувальників львівського фентезі, розповідаючи про бібліотечних привидів, проте наші читачі - народ сміливий і налякати його не так просто. Це не надто вдалося і Привиду Чорної Домовини.

Діти лише реготали і плескали від задоволення. Секретар Старого Лева повідомила, що знає чимало таємниць, які береже цар звірів - символ нашого міста.

  Ну а привиди двох симпатичних кутюр'є Каськи і Надійки запросили усіх до найпрестижнішого у Львові ательє "Атляс", у якому шили собі вбрання найвідоміші і найшляхетніші львів'яни.

 А потім привиди... "розділили" дітей.  Не треба непритомніти: розділили на команди. 
Хтось вчився танцювати полонез під керівництвом Привида Чорної Домовини, Секретар Старого Лева зі своєю групою читачів творили "воскові скульптури" Музею Старого Лева, кутюр'є Каська і Надійка чаклували над нарядами своїх підопічних - учасників третьої команди.

І от усі знову зібралися у читальному залі, аби показати результати своєї праці. Полонез, який танцювали на міських балах у Ратуші, діти виконали натхненно і майстерно, і розповіли як виник цей, популярний колись, танець.

"Воскові скульптури" теж розповідали свої драматичні історії, які зберігають стіни та брами старого міста.

Шквал оплесків зібрали клієнти ательє "Атляс", які не лише продемонстрували свої костюми, виготовлені за останнім "писком" львівської моди, але теж розповіли свої страшні, трагічні, або кумедні біографії - львівських Ромео та Джульєтти, львівського Батяра, пані Театрової та пані Бузинової з донькою, львівської Шахерезади, Чорнокнижниці та Чорного Лицаря.

Завершальним акордом "сутінкового" свята став вальс під неофіційний гімн нашого міста - "Тілько ві Львові".

Перелякані і щасливі, обдаровані солодкими подарунками від бібліотечних духів, читачі бібліотеки розпочали книжкове літо. Та й куди ж вони дінуться від нас, наші читачі? Як сказав дух директора: "У бібліотечних духів ду-у-уже до-о-о-овгі руки! Ми дістанемо вас! Ми змусимо вас читати!"

 Чекаємо на Вас щодня. Програма заходів тут. Ваші бібліотечні духи.