"Акваріумний світ" у бібліотеці

Усі ми любимо тварин, птахів, риб, та й природу загалом. Дехто так любить братів наших менших, що відчуває потребу піклуватися про них. Тому й не дивно, що у наших помешканнях поряд з людьми живуть песики, котики, папуги, канарейки чи навіть рибки.

 Сьогоднішня зустріч із фахівцем підводного світу, власником магазину "Акваріумний світ" Сергієм Калабухою,

була присвячена саме тим, хто має вдома акваріум чи тільки мріє його придбати разом з рибками. Та й ініціаторами запрошення пана Сергія до нашої бібліотеки стали читачі, які тримають вдома рибок, але мають чимало питань по догляду за ними. Наш гість прийшов з "наочним реманентом" - акваріумом, рибками, фотографіями...

Де в квартирі найкраще розмістити акваріум? Як часто і чим годувати рибок? Що, крім риб, повинно бути в акваріумі? Яка вода повинна бути в акваріумі і як часто її потрібно міняти? Як підбирати мешканців акваріуму, щоб уникнути трагічних випадків - поїдання менших більшими? На ці і ще багато інших питань дав вичерпні відповіді наш гість.

Для тих, хто не зміг потрапити на цю цікаву розмову, але хоче більше знати про акваріумних рибок, коротенький фотозвіт і розповідь про те, як пройшла зустріч із Сергієм Калабухою.

Отож, перш, ніж купувати акваріум, ви повинні знайти відповідне місце для нього - ні в якому разі не на підвіконні, щоб не потрапляло пряме сонячне проміння, і не біля батареї, бо рибки люблять стабільно теплу воду +25 градусів Цельсія. Також потрібно правильно підібрати розмір акваріума і зважити на те, що куплені маленькими, рибки будуть рости. Також в акваріумі повинен бути фільтр для очищення води та виставлений на потрібну температуру термометр. Можна прикрасити акваріум спеціально для цього виготовленими штучними квітами, коралами. Якщо ви на кілька днів чи навіть на тиждень кудись їдете і залишаєте рибок без догляду, то можна це робити зі спокійним серцем - ваші підводні мешканці тиждень можуть обходитися без їжі. Щоправда, перед від'їздом слід погодувати ваших вихованців.

Наприкінці зустрічі дружина Сергія Калабухи Міла вручила три подарункові сертифікати на 100 гривень найактивнішим учасникам розмови, а усім присутнім - флаєри на 15-тивідсоткову знижку на покупку у магазині "Акваріумний світ".

Завершилася наша акваріумна тема майстер-класом з оригамі - виготовляли акваріумних рибок з кольорового паперу.

Ось такий у нас був "рибний день"!