вівторок, 23 жовтня 2018 р.

А яка ваша улюблена книга?


Із 15 по 21 жовтня Львівська обласна бібліотека для дітей до Свята української книжки провела цікавий онлайн-флешмоб! За його умовами, на своїй сторінці у Фейсбук потрібно було поділитися улюбленою книгою українського автора та додати фото з нею. Погляньмо, як із цим цікавим та не зовсім простим завданням, адже улюблених книг може бути ну дужеееее багато, впоралися наші учасники. Ну що ж, вперед!
Лариса Лугова


Книги Сергія Жадана 
Я обрала не книгу, я обрала - Сергія Жадана, всього, до останнього рядка. Люблю, обожнюю, читаю і перечитую!










Надія Кіндрись
  
 Галина Вдовиченко "Пів'яблука" 
Я обрала книгу "Пів'яблука" Галини Вдовиченко, тому що люблю читати, дивитися, слухати про надзвичайно різні долі людей. Скільки життів - стільки історій. Книжка чудова, душевна та реалістична. Продовження "Інші пів'яблука" прочитано теж.







Лілія Тацій

Дзвінка Матіяш «Марта з вулиці святого Миколая» 
Отже, моя - «Марта з вулиці святого Миколая» Дзвінки Матіяш - оповідь про життя, про натхнення, про любов і втрату, про дорослішання та про відкриття, які можна зробити у самій собі і в людях довкола.




Ольга Сачинська



Гнат Хоткевич "Камінна душа"
Мій вибір впав на "Камінну душу" Гната Хоткевича. Чому саме ця книга? Бо люблю читати все, що пов'язано із гуцульським краєм, його історією, культурою, звичаями.





Марічка Романюк



Іван Франко "Сойчине крило"
Я обрала книгу "Сойчине крило" І. Франка, бо дуже люблю його оповідання.







Любов Сташко



«Антонич від А до Я» 
Моя - «Антонич від А до Я» про особливого письменника, адже, жовтень місяць, коли він народився. Методична закладка із серії "Книжкові переслідування" вивела мене саме на цю книгу.






Роман Стрипа
Книги про історію України
Я вибрав цю книжку, тому що люблю читати історію та вірю в її популяризацію в Україні.










Галина Грицак



Вікторія Амеліна "Дім для Дома" 
Читаючи книгу Вікторії Амеліної "Дім для Дома", розумію, що дім — це не те місце, де ми народились, чи прожили найбільше часу, а те, де нам затишно і комфортно.



Оксана Макарик

Мирослав Дочинець "Синій зошит" 
Книги Мирослава Дочинця  ніколи не розчаровують. Його "Синій зошит" можна перечитувати багато разів, відкриваючи у собі й інших невидимі "фарби серця"... Дякую автору за таку потрібну людям творчість, а особисте знайомство надає особливого шарму моєму читанню.





Мар'яна Заблоцька


Марія Матіос "Солодка Даруся"
Мій вибір - "Солодка Даруся" Марії Матіос. Книга дуже цікава, раджу всім прочитати, байдужими не залишитесь.






Олена Марчук




Валерій Шевчук "Порослий кульбабами дворик" 
Читаю і розчиняюсь в океані вишуканої мови. Валерій Шевчук "Порослий кульбабами дворик".



Оксана Янчишин
 
              Твори Тараса Шевченка
Мій вибір - твори  Тараса Григоровича Шевченка, тому що класика, а ще тому, що з його творами пов'язано багато спогадів у моєму житті.




Марія Лавринів










Макс Кідрук "Зазирни у мої сни"
Думаю, що ніхто не здивується моєму вибору автора, я зі своїм Кідруком вже всім вуха прожужала))) то моя любов з першої книжки. І все ж таки, Макс Кідрук "Зазирни у мої сни" - найулюбленіша з українських вже 2 роки. Особливо моторошно читати, якщо в тебе самого є діти).



Галина Гошко




Поезія Ліни Костенко
"...І просто осінь щоб була красива." @Ліна Костенко.
Ось одна з моїх улюблених книжок української поетеси. Пасує до Свята української книжки і до осені.





Ігор Матвейко




Володимир Лис "Стара холера"
Мій вибір впав на цікаву книгу "Стара холера" Володимира Лиса.







Наталія Татарин-Мельник



Макс Кідрук "Не озирайся і мовчи"
В останній час найчастіше читаю Макса Кідрука. Ще не закінчила "Де немає Бога", тому наразі улюбленою є його "Не озирайся і мовчи".









Щудло Галина

Зірка Мензатюк "Таємниця козацької шаблі" 
Книга Зірки Мензатюк "Таємниця козацької шаблі" передусім вчить любити свій край і його дивовижну історію, багату на героїчні вчинки та містичні події.






Вероніка Хлебік
Люко Дашвар "Рай. Центр"
Саме ця книга змусила мене поринути в сучасну українську літературу цілком і повністю після шкільної програми (чесно признаюся в школі читала неохоче), саме з неї почався мій "книжковий запій"! Після неї я місяць стояла в черзі у бібліотеці, коли навчалася, щоб взяти почитати наступні книги Люко Дашвар! Її книги настільки насичені та заплутані, що спочатку думаєш:Чому я це читаю?!)) але ж ні, треба дочитати! І ти поринаєш у той світ, що закрутив тебе і виринаєш з нього із зовсім іншим світосприйняттям, іншими думками! І чекаєш наступних книг, бо знаєш що сучасна українська книга варта нашої уваги! 




Світлана Барабаш
Уляна Скицька «НАШІ на карті світу» 
Пропоную книгу «НАШІ на карті світу» журналістки Уляни Скицької — про людей, яких визнав увесь світ, які змінили хід історії, чиї досягнення дивують і вражають. Серед героїв книжки є добре знані Іван Пулюй, Соломія Крушельницька, Енді Воргол, Софія Яблонська, Казимир Малевич, Ігор Сікорський, Марія Примаченко. А є й ті, хто стане для читачів справжнім відкриттям: оскароносний мультиплікатор студії «Дісней» Володимир Титла; талановитий генетик, який розвинув теорію Дарвіна, Теодозій Добжанський; вчений-математик, чиї розробки лягли в основу першого у світі комп’ютера, Михайло Кравчук; донька львівського банкіра, яка винайшла принцип роботи Wi-Fi, Геді Ламар; легендарний воротар NHL Террі Савчук; харків’янин, який розшифрував писемність майя, Юрій Кнорозов. 



Ірина Назарова
Ірен Роздобудько "Прилетіла ластівочка"
Скажу чесно, улюбленої книги у мене нема. Для мене кожна книга цінна, важлива та цікава. Але не можу не поділитися враженнями про книгу Ірен Роздобудько "Прилетіла ластівочка".


Софія Кіх


Іван Корсак "Завойовник Європи"
Я вибрала роман "Завойовник Європи" Івана Корсака. Чому саме ця книга? Бо люблю читати історичні книги про цікаві невідомі сюжети нашої держави : про її нелегку долю, історію та народ.






Марія Кадикало
Валентина Мастєрова "Смарагд"
Рекомендую книгу Валентини Мастєрової "Смарагд", яка зачаровує своєю розповіддю до останнього рядка. 
"... У хвилину відчаю він, син парторга колгоспу і циганки, що ходила з табором, вигукне: «Я і сам не знаю, хто я, але не злодій – це точно!». Коли в Афганістані смерть зазирне в очі, жалкуватиме лише, що помре, так і не пізнавши справжнього кохання. А коли виживе і кохання постукає у змучене серце - злякавшись своєї немочі, відштовхне вимріяне почуття. Та чи вдасться побороти любов йому, тепер уже ченцю Варфоломію, що дав обітницю служити Господу і людям?"

Василь Кметь


Андрій Содомора "Усміх речей"
Я обрав книгу унікального улюбленого автора - перекладача і письменника Андрія Содомори, особисте спілкування з яким та читання й обговорення текстів якого вважаю одною з найкращих нагод мого життя. Мені пощастило знати українського Горація сучасності!




Оля Сілецька

 Дара Корній і Тала Владмирова «Крила кольору хмар»
«…А які крила майорять у Вас за спиною? ...Білі? Чорні? Сірі? Чи можливо всіх кольорів веселки? А якого образу набуває Ваша душа?..»
Мій вибір книга «Крила кольору хмар» талановитих українських авторів Дари Корній та Тали Владмирової. Ця книга із перших сторінок зачаровує історією маленької дівчинки та спонукає кожного задуматись над внутрішнім світом, пізнанням власного я та складним вибором між світлом і темрявою…

Галина Максимчук


Книги Наталки Малетич
Щоб порадити користувачам - підліткам цікаву книгу, треба знати, чим вони живуть. А коли читаєш історії Наталки Малетич, не сумніваєшся, що описані в них хлопці й дівчата живуть десь тут і зараз.









А яка ваша улюблена книга? Нам дуже цікаво знати! Поділіться з нами!

Немає коментарів:

Дописати коментар