середу, 31 липня 2013 р.

Марганець. З літнього щоденника

Ось і закінчилась моя коротка відпустка. І була я за тисячу кілометрів від нашого чудового Львова, на Дніпропетровщині, у маленькому містечку Марганець. Це місто я люблю так само, як і Львів, адже саме там знаходиться коріння мого роду. І хоч містечко маленьке, але й там є багато цікавого.
Марганець знаходиться на березі Каховського водосховища, або, як його називають місцеві мешканці, Каховського моря, і літом, серед чудової природи, там гарно відпочивається.


Минуле цього краю тісно пов`язане зі славною історією козацтва: саме на цьому місці була розташована перша Запорізька Січ, в цих краях поховано славного кошового отамана Івана Сірка.
Марганець - місто промислове. Що тут видобувають, ви, напевно, здогадались з навзи міста :), яке розташоване над найбільшим в світі родовищем марганцевих руд. Ось він, марганець -

А так виглядає саме місто, яке влітку просто потопає у зелених садах:
Життя в місті розмірене і неспішне і, здається, що тут зупинився час. Вулиці не змінилися з часів дитинства, і, якщо закрити очі, можна уявити себе маленькою дівчинкою, що приїхала до бабці на літні канікули.
Навколо розкинулися придніпровські степи, які пахнуть теплом, морем і степовим різнотрав`ям.

А ще тут ростуть найсолодші в світі абрикоси, живуть прості добрі люди, які українською мовою розмовляють, наче пісню співають. А допомагає їм мову рідну не забувати Марганецька міська бібліотека, з якою ми дружимо і книжками обмінюємось.
...Відпустка закінчилась, але мандри продовжуються. Незабаром їду в Буковель і мій подорожній щоденник поповниться ще однією сторінкою про нашу красиву, чудову, таку різну і таку рідну країну.





6 коментарів:

  1. більшість фото робила моя сестра Світлана

    ВідповістиВидалити
  2. Надзвичайно красиві місця! Потрібно внести їх у свій список місць, де іще не була і хочу побувати!

    ВідповістиВидалити
  3. Лариса Анатоліївна, ви молодець! Дуже тепло і гарно написано. А ідея про щоденники подорожей - геніальна. - Д.І.

    ВідповістиВидалити