четвер, 30 червня 2016 р.

7 клас: середньовічна Англія - лицарі та замки

   "Літнє читання" продовжується і сьогодні ми з майбутніми семикласниками розпочнемо читати твори шкільної програми із зарубіжної літератури про відважних героїв та героїнь. І ось книга Вальтера Скотта "Айвенго", наче машина часу, переносить нас до Англії 12 століття. "Айвенго" — пригодницький історичний роман. Лицарські турніри, дзвін списів, штурм замків– все це неабияк захопить читачів на сторінках книги. Крім того, я певен, що Лицар Айвенго не залишить байдужим жодне жіноче серце.


   А ось - незвичайний замок. Це "Мандрівний замок Хаула", описаний в романі британської письменниці Діани Уінн ДжонсЗла відьма перетворює Софі на старезну бабусю. Дівчина потрапляє в таємничий замок чарівника Хаула. На шляху до звільнення від закляття Софі доведеться розгадати багато загадок та побороти численні перешкоди... Це справжнісінький казковий детектив, тому стережіться – закінчення має збити вас із пантелику. Книгу не можна «ковтати» за один вечір, хоч як би не хотілося це зробити. Вона призначена для повільного смакування, сторінка за сторінкою. Тож пропоную вам відчинити двері Мандрівного Замку...




   Кожен будинок старовинного англійського містечка Ноттінгем так чи інакше пов'язаний з ім'ям Робін Гуда. А зовсім поруч знаходиться таємничий Шервудський ліс, який, як ми пам'ятаємо, був домом для благородного розбійника. Робін Гуд (англ. Robin Hood) — герой середньовічних англійських народних балад, ватажок лісових розбійників, який боровся за справедливість — грабував багатих, віддаючи здобич біднякам. А в Шервудському лісі росте дуб-довгожитель, якого також називають Дуб-майор (англ. Major Oak), який, за місцевим фольклором, був штаб-квартирою Робін Гуда. Точний вік Дуба-майора невідомий, але вважають, що йому від 800 до 1000 років. 

Немає коментарів:

Дописати коментар